Chicken Javaan (Surinaams-Javaanse kip)

Chicken Javaan (Surinaams-Javaanse kip)

Chicken Javaan (Surinaams-Javaanse kip)

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

20 minuten.

Ingrediënten

1 potje (360 ml) Faja Lobi Chicken Javaan (roerbaksaus)
5 eetlepels olie
500 gram kipfilet
1 kleine ui
1 kopje water
1 laurierblad
1 rode paprika
1 kleine courgette

Bereiden

Olie verhitten. Kipfilet en de ui (in halve ringen gesneden) toevoegen en bakken tot het vlees gaar is. Chicken Javaan (roerbaksaus), het water en het laurierblad toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 10 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen; de laatste 5 minuten de paprika en de courgette toevoegen
Serveertip: Serveren met o.a. Kotomisi Rijst, Exotimex Maé Kroepoek, Gebakken Banaan, Faja Lobi Javaanse Sambal.
Gebruik als verfrisser Parbo Bier.

Variatietip: Voeg 1 eetlepel Kotomisi Cocosmelk en eventueel één mespuntje trassie toe voor een romiger en vollere smaak.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus