Char Siu (varkensvlees in rode saus)

Char Siu (varkensvlees in rode saus)

Char Siu (varkensvlees in rode saus)

Aantal personen: 2

Bereidingstijd:

30 Minuten.

Ingrediënten

Faja Lobi Moksie Metie (marinade)
2 eetlepels olie (zonnebloem-)
4 eetlepels eetlepels water
250 gram varkensvlees

Bereiden

Vlees:
Varkensvlees in lange stukken snijden van bijv. 20 x 4 cm; Moksie Metie (marinade) aan het vlees toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren; het vlees daarna in de oven op 200 graden of in combimagnetron gaar bakken. Snijd het vlees vervolgens in reepjes. Marinadetip: zet het vlees één nacht tevoren in de koelkast in de marinade, het vlees smaakt dan lekkerder en wordt hierdoor 2-3 uur marineertijd bespaart.
Jus:
8 eetlepels Moksie Metie (marinade), water en olie goed met elkaar mengen; het geheel, onder voortdurend roeren, enkele minuten koken. Eventueel verse peper naar smaak toevoegen.
Schenk de jus over het vlees.
Serveertip: Serveren met o.a. Kotomisi Rijst, Moksie Alesie, Tjauw-Min, Nasi Goreng, Spaghitti.
Gebruik als groente Kouseband.

Variatietip: Gebruik in plaats van varkensvlees kipfilet, drumsticks of spareribs. Bereid het vlees door het te branden, grillen, roosteren of te barbecuen. Voeg aan de jus 1 tak selderij of 1/2 stukje lente-ui toe.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus