Kook de Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijdt het in dunne reepjes.
Verhit de boter en roerbak de Masterbeef met de tomaten 5 minuten.
Voeg 5 eetlepels masterbeef (roerbakmix), de kouseband en 11/2 kopje water
toe en schep het om; het geheel 25 minuten met gesloten deksel op matig
vuur laten sudderen.
Snijdt de broodjes open, besmeer die met boter en verdeel de masterbeef
hierover.
Serveertip: Gebruik bij voorkeur Surinaams Puntje. Garneer met Surinaams
Zuurgoed.
Schenk de Faja Lobi Madam Jeanette Sauce voor een pittiger smaak of de
Faja Lobi Sweet Chili Sauce voor een zoet-pikante smaak eroverheen.
Variatietip: Gebruik in plaats van kouseband eens sperziebonen of een combinatie van gele-, groene- en rode paprika.
Bron/inzender: Astrid
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |