Broodje Bakkeljauw

Broodje Bakkeljauw

Broodje Bakkeljauw

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

25 minuten.

Ingrediënten

Surinaams Puntje
1/4 kopje water
2 theelepels tomatenpuree
2 tomaten
Faja Lobi bakkeljauw (roerbakmix)
Olie
400 gram Faja Lobi Bakkeljauw
mespuntje trassie

Bereiden

Onthuid de bakkeljauw en kook het 5-10 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna in een vergiet met koud water af, ontbot het en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door de bakkeljauw in het vergiet goed uit te knijpen. Verhit 7 eetlepels olie en roerbak de bakkeljauw in enkele minuten goudbruin. Voeg 5 eetlepels bakkeljauw (roebakmix), de tomaten, de tomatenpuree, de trassie en 1/4 kopje water toe en schep het om; het geheel 10 minuten met gesloten deksel op matig vuur laten stoven.
Snijd de broodjes open, beboter beide zijden en beleg ze met de bakkeljauw; garneer met Zuurgoed of met sla en tomaten.
Serveertip: Snijd de broodjes (Surinaams Puntje) open, beboter beide zijden en beleg ze met de bakkeljauw; garneer met Zuurgoed of met sla en tomaten.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus