Alle ingrediënten aan het water toevoegen en de massa kneden tot een
zachte en luchtige deeg; het deeg 2 uur laten rijzen (voor een beter
resultaat het deeg één nacht tevoren klaarzetten en laten
rijzen). Van het deeg, met vochtige handen, balletjes vormen ter grootte
van een grote ei en daarna plat drukken (doorsnee circa 10 cm, maar mag
ook groter of kleiner, in welk geval de grootte van de balletjes aangepast
moet worden); vervolgens een gat in het midden drukken. Olie verhitten en
de bara daarin aan beide zijden enkele minuten goudbruin bakken.
Serveertip: De bara serveren met Chutney, Exotimex Redi Pepre Sauce,
Exotimex Mastersauce, Faja Lobi Hot Sambal.
Variatietip: In plaats van gele erwten besan kan ter variatie ook oerdie besan, dit is vers gemalen oerdie, worden gebruikt; in dat geval spinazie of tajerblad gebruiken in plaats van selderij.
Bron/inzender: Astrid
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |