1. Onthuid de bakkeljauw en kook het 5-10 minuten in ruim water om het te
ontzouten; spoel het daarna in een vergiet met koud water af, ontbot het
en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door de
bakkeljauw in het vergiet goed uit te knijpen. 2. Verhit 7 eetlepels olie
en roerbak de bakkeljauw in enkele minuten goudbruin. 3. Voeg 5 eetlepels
bakkeljauw (roebakmix), de kouseband, de tomaten, de tomatenpuree, de
trassie en het water toe en schep het om; het geheel 15 minuten met
gesloten deksel op matig vuur laten stoven.
Serveertip: Serveren met Telo, Eri Eri, Surinaams Puntje, rijst.
Variatietip: Combineer dit gerecht eens met hardgekookte eiren, snijd die in partjes.
Bron/inzender: Astrid
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |