Ajam Nickerie (Surinaams-Javaanse kip)

Ajam Nickerie (Surinaams-Javaanse kip)

Ajam Nickerie (Surinaams-Javaanse kip)

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

20 minuten.

Ingrediënten

1 potje Exotimex of Faja Lobi Chicken Javaan (roerbaksaus)
1 blikje (227 gr) ananas
250 gram broccoli
1 rode paprika
5 eetlepels olie
500 gram kipfilet
1 kleine ui
1 kopje water
1 laurierblad

Bereiden

Olie verhitten.
Kipfilet en de ui (in halve ringen gesneden) toevoegen en bakken tot het vlees gaar is.
Chicken Javaan (roerbaksaus), het water en het laurierblad toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 10 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen; de laatste 5 minuten de paprika, broccoli en de ananas toevoegen.
Serveertip: Severen met Kotomisi Rijst.

Variatietip: Voeg 1 eetlepel Kotomisi Cocosmelk toe.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus