Aantal personen: 4
15 rode Spaanse pepers
3 grote uien (± 400 gr)
3 teentjes knoflook
12 kemirienoten
2 eetlepels gedroogde kokos
2 eetlepels arachideolie
1 theelepel laos
2 eetlepels citroensap
2 theelepels zout
Was de pepers en verwijder de uiteinden.
Halveer ze en verwijder het zaad en de zaadlijsten.
Snijd of hak de pepers in stukjes.
Snipper de ui en hak de knoflook ragfijn.
Pof de noten boven een gasvlam, onder een hete grill of in een hete oven
aan alle kanten bruin en stamp de warme noten fijn.
besprenkel de kokos met 1 eetlepel kokend water en schep dit enkele malen
om.
Verhit de olie in een wok en fruit de pepers, de ui en de knoflook hierin
tot de ui zacht is geworden.
Laat de massa afkoelen en wrijf deze in een vijzel fijn.
voeg hierna alle overige ingrediënten toe.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |