Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Sambal badjakspesial

Aantal personen: 4

Ingrediënten

15 rode Spaanse pepers
3 grote uien (± 400 gr)
3 teentjes knoflook
12 kemirienoten
2 eetlepels gedroogde kokos
2 eetlepels arachideolie
1 theelepel laos
2 eetlepels citroensap
2 theelepels zout

Bereiden

Was de pepers en verwijder de uiteinden.
Halveer ze en verwijder het zaad en de zaadlijsten.
Snijd of hak de pepers in stukjes.
Snipper de ui en hak de knoflook ragfijn.
Pof de noten boven een gasvlam, onder een hete grill of in een hete oven
aan alle kanten bruin en stamp de warme noten fijn.
besprenkel de kokos met 1 eetlepel kokend water en schep dit enkele malen
om.
Verhit de olie in een wok en fruit de pepers, de ui en de knoflook hierin
tot de ui zacht is geworden.
Laat de massa afkoelen en wrijf deze in een vijzel fijn.
voeg hierna alle overige ingrediënten toe.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Roergebakken groenten metlamsvlees en rijst
Roergebakken asperges metgarnalen uit Japan
Roergebakken varkenshaas metgroene asperges
Groente-rijst met drumsticks
Gamba‘s op een bedje vangroenten

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes