Aantal personen: 4
1 biefstuk á 300 gr in dunne reepjes
6 eetlepels Hoisinsaus (toko)
4 flinke tenen knoflook
1 rode of groene Spaanse peper
1 kg gemengde en in dunne reepjes gesneden groenten, bijvoorbeeld
selderij, broccoli of bloemkool, sperzieboontjes, taugé,
paddestoelen,
wortel, rode, groene of gele paprika, prei en courgette
1 dl sesamolie
sojasaus
enkele eetlepels medium sherry
Vermeng de hoisinsaus, de uitgeperste knoflook en den schoongemaakte
en
gesneden peper met de reepjes vlees en laat het een tijdje staan.
Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en roerbak de groenten 5
minuten.
Haal de groenten eruit en roerbak het vlees kort in de wok.
Voeg zo nodig wat extra olie toe.
Doe er dan de groenten weer bij en meng de sherry erdoor.
Verhit het geheel nog even en serveer direct.
Zet voor wie wat extra wil de flesjes hoisin- en sojasaus op tafel.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |