Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gemarineerde bieflapjes metChinese kool

Aantal personen: 4

Ingrediënten

400 gr bieflapjes
4 eetlepels ketjap
1 eetlepel azijn
1 eetlepel gembersiroop
1/2 theelepel tabasco
1 ui
1 Chinese kool van ± 600 gr
4 eetlepels plantaardige olie
1 theelepel sesamolie
zout, peper
4 eetlepels seroendeng

Bereiden

Snijd de bieflapjes in reepjes van 1 cm.
Roer in een kom de ketjap, de azijn, de tabasco en de gembersiroop door
elkaar.
Schep het vlees door de marinade en laat het afgedekt ± 20 minuten
intrekken.
Snipper intussen de ui.
Halveer de gewassen kool in de lengte en snijd hem in smalle reepjes.
Laat de kool goed uitlekken.
Schep het vlees uit de marinade, laat het goed uitlekken en vang de
marinade op.
Verhit de helft van de olie in een wok.
Roerbak de reepjes vlees in ± 2 minuten bruin, schep ze uit de wok
op een bord en houd ze afgedekt warm.
Verhit de resterende olie in de wok en laat de ui glazig fruiten.
Voeg de kool toe en roerbak ± 2 minuten.
Voeg het vlees, de sesamolie en de marinade toe en laat kort
doorwarmen.
Proef of er nog zout en/of peper bij moet.
Strooi er vlak voor het serveren de seroendeng over en serveer met rijst.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Roergebakken garnalen metpeultjes
Oosters kipgerecht met ananasen mango
Kipcurry met roergebakkenspinazie
Roergebakken groenten metlamsvlees en rijst
Courgettespaghetti

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes