Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gehaktballen metpaprika-yoghurtsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr gehakt
zout, peper
1 theelepel tijm
1 theelepel paprikapoeder
4-6 eetlepels broodkruim
1 ei
1 ui
2 grote rode paprika‘s
1 teentje knoflook
2 eetlepels olie
1 dl gezeefde tomaten (uit blik)
1/2 theelepel suiker
11/4 dl yoghurt
1 eetlepel bieslook

Bereiden

Maak het gehakt aan met zout, peper, tijm, paprikapoeder, het broodkruim
en het losgeroerde ei (voeg eventueel 1-2 eetlepels koud water toe).
Vorm hier ± 20 balletjes van en bak die in een wok rondom
bruin.
Fruit nu de gesnipperde ui en de kleine stukjes paprika mee en laat
± 10 minuten braden.
Voeg 1 dl kokend water toe en schep de gezeefde tomaten door het
mengsel.
Breng het gerecht op smaak met wat knoflook, zout, peper en suiker en laat
alles nog 10 minuten zachtjes doorsudderen.
Roer er vlak voor het opdienen de yoghurt door en neem de wok dan direct
van het vuur.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Roergebakken gehakt metwitte kool
Groentenroerbak
Subgum gebakkenrijst
Spaansepaprikagarnalen
Roergebakken zalmII

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes