Aantal personen: 4
16 gamba‘s
6 eetlepels Japanse sojasaus
1 teentje knoflook
3 eetlepels tomatenketchup
1 eetlepel fijngesneden koriander
1 theelepel kerriepoeder (mild)
1 theelepel fijngehakte gemberwortel
500 gr prei in dunne reepjes
500 gr knolselderij in dunne reepjes
2 eetlepels olijfolie
250 gr taugé
3 eetlepels witte wijn
Pel de gamba‘s, maar laat de kopjes en de staartjes zitten.
Vermeng de sojasaus, uitgeperste knoflook, tomatenketchup, koriander,
kerrie en gember en laat de gamba‘s hierin ± 1 uur marineren.
Snijd de prei en de knolselderij in dunne reepjes.
Schep de gamba‘s uit de marinade, bewaar de marinade.
Verhit in een wok de olie en roerbak de gamba‘s ± 4 minuten.
Neem ze uit de pan en houd ze warm.
Roerbak in de achtergebleven olie de prei, selderij en taugé
± 4 minuten.
Verwarm voor de saus de marinade en de wijn.
Verdeel de groenten over de borden, leg er de gamba‘s op en schenk de saus
erover.
Serveer met mienestjes.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |