Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Doperwten methoisinsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

200 gr verse of diepvries doperwten
1 lente-ui of stukje prei
2 plakjes verse gember
150 gr hamlappen
11/2 eetlepel hoisinsaus
1/2 eetlepel sojasaus
2 theelepels pale medium dry sherry
2 eetlepels kippenbouillon
olie
sesamolie

Bereiden

Snijd het vlees in blokjes ter grootte van de doperwten.
Kook verse doperwtjes tot ze zacht zijn, spoel ze met koud water af, laat
ze uitlekken en zet ze apart.
Ontdooi diepvries doperwten.
Hak de lente-ui en de gember fijn.
Maak een sausje van de hoisinsaus, de bouillon, de sojasaus en de
sherry.
Verhit de wok op hoog vuur en verhit hierin vervolgens 2 eetlepels
olie.
Roerbak de lente-ui en de gember tot het geurt.
Roerbak er het sausje door, breng aan de kook en voeg de doperwten
toe.
Meng er tot slot nog 1/2 theelepel sesamolie door en serveer.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Roergebakken asperges metspekjes
Roergebakken witlofII
Gamba‘s op een bedje vangroenten
Kalkoen‘Provençal‘
Varkensschnitzel in kruidigemarsalasaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes