Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Bloemkool en broccoli metkalkoen en mozzarella

Aantal personen: 4

Ingrediënten

100 gr spekjulienne
1 eetlepel olijfolie
1 rode ui
1 teentje knoflook
400 gr kalkoenfilet
1 winterwortel
elk 250 gr bloemkool- en broccoliroosjes
2 eetlepels met piment gevulde olijven
1 glas droge witte wijn
zout, versgemalen peper
1/2 zakje geraspte mozzarella
1 eetlepel geknipte basilicumblaadjes

Bereiden

Bak de spekreepjes in een wok of wadjan zachtjes uit, voeg de olie toe en
fruit hierin de gesnipperde ui en de knoflook uit
de pers goudgeel.
Snijd de kalkoenfilet in reepjes, bestrooi hem met zout en peper en bak
hem op hoge pit omscheppend bruin.
Schil de winterwortel en snijd hem in blokjes en bak de bloemkool- en
broccoliroosjes omscheppend mee.
Voeg de olijven toe Schenk de witte wijn erbij en laat alles met een
deksel op de wok 5 minuten stoven.
Maak op smaak met zout en peper en bestrooi het gerecht met de kaas en de
geknipte basilicum.
Serveer het als de kaas nèt gesmolten is.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Groenten uit de wok metbiefstuk
Oosterse roerbakschotel metkoolrabi en biefstuk
Subgum gebakkenrijst
Gamba‘s op een bedje vangroenten
Roergebakken witlof met hamen kaas

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes