Aantal personen: 4
1 eend van ± 1350 gr
60 gr reuzel
1/2 liter bouillon of water met een bouillonblokje
1 laurierblad
1 takje verse tijm
een snufje gemalen foelie
zout, peper
8 kleine witte uien
2 geschrapte en overlangs gehalveerde worteltjes
2 bleekselderijstengels in stukken van 10 cm
2 ontvelde en in vieren gesneden tomaten
8 nieuwe aardappelen van gelijke grootte
2 eetlepels maïzena
4 eetlepels sherry
Voor de garnering:
driehoekjes gebakken brood
takjes peterselie
Snijd de eend in stukken.
Verhit de reuzel in een grote vuurvaste schaal en bak de stukken eend
hierin rondom bruin.
Giet het vet voorzichtig uit de schaal.
Doe bouillon, het laurierblad, de tijm en de andere kruiden bij de stukken
eend in de schaal en laat het geheel afgedekt 30 minuten in een matig hete
oven van 190-200°C sudderen.
Voeg vervolgens de groenten aan het gerecht toe, temper de oven tot
170-190°C en laat de schotel nog 1 uur in de oven staan.
Maak de maïzena met de sherry aan, giet dit mengsel bij de inhoud van
de ovenschaal en laat het geheel op het fornuis even doorkoken.
Corrigeer zo nodig de smaak en serveer het gerecht met een garnering van
driehoekjes gebakken brood en takjes peterselie.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |