Reebiefstukjes met paddestoelen

Reebiefstukjes met paddestoelen

Reebiefstukjes met paddestoelen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

3 dl wildfond
2 dl rode wijn
1 bouquet garni (1 laurierblad, 2 takjes tijm, 2 takjes selderij, 4 takjes
peterselie)
250 gr gemengde paddestoelen
1 eetlepel olijfolie
150 gr boter
1 kleine gesnipperde ui
zout, peper
4 reebiefstukjes á 150 gr
2 eetlepels gesneden basilicum

Bereiden

Breng de wildfond samen met 1 dl rode wijn aan de kook, voeg het bouquet
garni toe en laat tot de helft inkoken.
Verwijder dan de kruiden.
Maak de paddestoelen met een borsteltje/kwastje schoon (niet wassen!) en
snijd ze in plakjes.
Verhit in een koekenpan de olijfolie met 20 gr boter, fruit de uisnippers
kort en voeg de paddestoelen toe.
Bak ze op hoog vuur onder voortdurend omscheppen in 4 minuten gaar.
Laat de paddestoelen even uitlekken.
Dep de reebiefstukjes met keukenpapier goed droog.
Doe er peper over, maar geen zout.
Verhit 75 gr boter en wacht tot het schuim is weggetrokken.
Bak de biefstukjes 3 minuten aan elke kant, zout ze en houd ze
in aluminiumfolie warm.
Giet de bakboter uit de pan en giet er de rest van de rode wijn in.
Roer het aanbaksel van de bodem los door de wijn en laat de saus flink
doorkoken.
Voeg de wildfond toe.
Maak de saus af door de rest van de boter in kleine klontjes toe te
voegen.
Kook het geheel tot de saus mooi gebonden is.
Leg nu de reebiefstukjes op een goed voorverwarmd bord en verdeel de
paddestoelen erover met de gesneden basilicum. Serveer bij dit gerecht
spruitjes en een luchtige puree van een gelijk deel bloemige aardappelen
en knolselderij.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus