Laat het bier met de sjalot en de tijm op hoog vuur in ± 5 minuten
tot 3/4 inkoken.
Verwijder de tijm, roer de bessengelei en de kersen door het bier en houd
de saus warm.
Bestrooi de reebiefstuk met peper en bak ze in de verhitte boter ±
3 minuten aan elke kant.
Schep het vlees uit de pan en houd het in aluminiumfolie warm.
Schenk het bakvet uit de pan, schenk daarna de saus in de pan en roer de
aanbaksels los.
Maak het aardappelmeel met 1-2 eetlepels water aan en roer dit door de
saus tot deze licht bindt.
Breng de saus op smaak met zout en cayennepeper.
Serveer de biefstuk met de saus en de ratatouille-aardappelflan.
Ratatouille-aardappelflan
Verwarm de oven voor op 200°C.
Kook 450 gr voorgekookte aardappelplakjes, 1 courgette en 1 gele paprika
in stukken ± 5 minuten in water met zout en giet ze af.
Meng er 4 ontvelde tomaten in halve plakken en 1 theelepel
Provençaalse kruiden door en schep de groenten in een ovenschaal.
Klop 3 eieren los met 1/2 dl slankroom, 1 uitgeperst teentje knoflook,
zout en peper, schenk het eimengsel over de groenten en bestrooi met
± 50 gr geraspte pittig belegen kaas.
Bak de flan ± 20 minuten in de oven.
Garneer met basilicum, peterselie en tijm.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |