Konijn met rozijnen en pijnboompitten

Konijn met rozijnen en pijnboompitten

Konijn met rozijnen en pijnboompitten

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

100 g. rozijnen
1 el bloem
1 el suiker
4 konijnenbouten
4 el olijfolie (extra virge)
2 el azijn
1 el tijm
4 st laurier
1 tl rozemarijn
2 dl wildbouillon
75 g pijnboompitten

Bereiden


  1. Week de rozijnen ca. 10 minuten in warm water.
  2. Roer in een diep bord de bloem en suiker door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe.
  3. Wentel de konijnenbouten erdoor.
  4. Verhit de olie in een braadpan en bak de bouten rondom bruin.
  5. Laat de rozijnen in een zeef uitlekken.
  6. Voeg de azijn, kruiden, rozijnen en wildfond aan de konijnenbouten toe.
  7. Stoof de konijnenbouten op zacht vuur in ca. 40 minuten gaar.
  8. Rooster de pijnboompitten in een droge koekepan goudbruin.
  9. Strooi de pitten over de konijnebouten.
  10. Lekker met tagliatelle en gesmoorde venkel.

Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus