Aantal personen: 4
Bereidingstijd:
Ingrediënten
4 konijnenbouten
0,5 dl room
0,5 dl eiwit
2 haasfilet
5 plakjes katenspek
varkensnet
1 dl olie
5 dl madeira
1,5 dl wildbouillon
4 bl gelatine
peper & zout
Bereiden
- Voor de gelei de Madera tot de helft inkoken.
- De fond toevoegen en het geheel weer aan de kook brengen.
- De geweekte en uitgeknepen gelatine hierin oplossen. Het geheel op smaak brengen met peper en zout en laten geleren.
- Twee konijnenfilets in de keukenmachine met een ijsblokje pureren.
- De puree door een zeef wrijven en de kom op ijs zetten.
- Achtereenvolgens het eiwit en de room door de massa spatelen.
- De farce op smaak brengen met peper en zout.
- Het katenspek dakpansgewijs op elkaar leggen. Hierop een met farce ingesmeerde haas- en konijnenfilet leggen.
- Op de haasfilet een met farce ingesmeerde konijnenfilet en op de konijnenfilet een met farce ingesmeerde haasfilet leggen.
- De filets stevig oprollen in het katenspek en in varkensnet wikkelen.
- De rollade in hete olie rondom dicht schroeien en vervolgens in de op 180 graden Celsius voorverwarmde oven in ca. 10 minuten verder gaar laten worden.
- De rollade uit de oven halen en af laten koelen.
- De konijn-haasrollade in niet te dikke plakken snijden en met de madeiragelei afstrijken.
Bron/inzender: