Hertenbiefstukjes met appel-Calvadossaus

Hertenbiefstukjes met appel-Calvadossaus

Hertenbiefstukjes met appel-Calvadossaus

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

4 hertenbiefstukjes á 125 gr
2 appels
1 dl wildfond
25 gr roomboter
citroensap
1 borrelglaasje Calvados
2 eetlepels grofgehakte pecannoten
bakboter

Bereiden

Schil de appels en verwijder de klokkenhuizen.
Snijd de appels in kleine stukjes en besprenkel ze met citroensap.
Bak de biefstukjes in de bakboter op hoog vuur rosé.
Neem ze uit de pan en houd ze warm (op een vuurvast bord, in een oven van
100°C).
Schenk de fond en de Calvados bij het bakvet en laat het even
doorkoken.
Klop kleine klontjes koude roomboter door de saus (= monteren).
Voeg de appel en de gehakte pecannoten toe en laat de saus door en door
warm worden.
Garneer met wat cranberriecompote en serveer met even geblancheerde groene
asperges of peultjes en aardappeltjes.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus