Hertenbiefstuk met gebakken witlof

Hertenbiefstuk met gebakken witlof

Hertenbiefstuk met gebakken witlof

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

4 struikjes witlof
4 eetlepels boter
1/2 eetlepel poedersuiker
zout
8 plakjes ontbijtspek
2 dl melk
1 zakje aardappelpuree garni (128 gr, Maggi)
1 theelepel tijm
4 hertenbiefstukjes á ± 125 gr
peper
keukenpapier

Bereiden

Was het witlof, maak het schoon en snijd de struikjes in de lengte in
vieren.
Verhit 2 eetlepels boter in een (hapjes)pan, leg het witlof erin, bestrooi
het met poedersuiker en bak het op laag vuur in ± 5 minuten rondom
bruin.
Voeg 2 eetlepels water en een snufje zout toe en verwarm het witlof
afgedekt nog ± 5 minuten.
Bak intussen het spek in een droge koekenpan uit en laat het op
keukenpapier uitlekken.
Bereid de aardappelpuree met de melk en 3 1/2 dl water volgens de
gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Roer de tijm door de puree en bewaar hem afgedekt tot het gebruik en houd
hem warm.
Verwarm 4 borden voor.
Verhit de rest van de boter in de koekenpan waarin het spek is
gebakken.
Bestrooi de biefstukjes met peper en bak ze in ± 4 minuten bruin;
keer ze halverwege.
Schep de puree in het midden van de borden, rangschik de witlofpartjes
eromheen en leg de biefstukjes op de puree.
Leg het ontbijtspek op de biefstukjes.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus