Aantal personen: 4
4 struikjes witlof
4 eetlepels boter
1/2 eetlepel poedersuiker
zout
8 plakjes ontbijtspek
2 dl melk
1 zakje aardappelpuree garni (128 gr, Maggi)
1 theelepel tijm
4 hertenbiefstukjes á ± 125 gr
peper
keukenpapier
Was het witlof, maak het schoon en snijd de struikjes in de lengte in
vieren.
Verhit 2 eetlepels boter in een (hapjes)pan, leg het witlof erin, bestrooi
het met poedersuiker en bak het op laag vuur in ± 5 minuten rondom
bruin.
Voeg 2 eetlepels water en een snufje zout toe en verwarm het witlof
afgedekt nog ± 5 minuten.
Bak intussen het spek in een droge koekenpan uit en laat het op
keukenpapier uitlekken.
Bereid de aardappelpuree met de melk en 3 1/2 dl water volgens de
gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Roer de tijm door de puree en bewaar hem afgedekt tot het gebruik en houd
hem warm.
Verwarm 4 borden voor.
Verhit de rest van de boter in de koekenpan waarin het spek is
gebakken.
Bestrooi de biefstukjes met peper en bak ze in ± 4 minuten bruin;
keer ze halverwege.
Schep de puree in het midden van de borden, rangschik de witlofpartjes
eromheen en leg de biefstukjes op de puree.
Leg het ontbijtspek op de biefstukjes.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |