Hazenpeper 1

Hazenpeper 1

Hazenpeper 1

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1/2 liter rode wijn
een scheutje azijn 2 wortels in schijven
2 uien
tijm
2 laurierbladen gemalen peper
geplette knoflooktenen
2 kruidnagels
wild
gesneden vet gerookt spek
boter
bloem
100 g couverture
1/2 dl room

Bereiden




  • Maak in een kom een marinade van 1/2 liter rode wijn, 1/2 liter water, een scheutje azijn, 2 wortels in schijven, 1 ui in schijven, 1 mespunt tijm, 2 laurierbladen, gemalen peper, 2 geplette knoflooktenen en 2 kruidnagels.

  • Leg het vlees, eventueel in stukken gesneden, in de marinade, zodat het bijna is bedekt.

  • Dek de kom met folie af en laat het wild 24-48 uur in de marinade liggen; keer het vlees zo nu en dan om.

  • Laat de stukken wild na het marineren goed uitlekken en droog ze met keukenpapier af.

  • Braad de stukken wild op een hoog vuur in hete boter aan (100 gr per 500 gr wild) tot ze mooi bruin zijn.

  • Giet de gezeefde en tot de helft ingekookte marinade bij het wild en laat het, met het deksel op de pan, op een laag vuur gaar stoven.

  • Smelt 1 eetlepel boter en bak hierin 40 gr in blokjes gesneden vet gerookt spek.

  • Voeg 50 gr boter toe en braad hierin 2 gemarineerde hazebouten, die tevoren goed zijn gedroogd.

  • Temper het vuur en bak 1 gesnipperde ui mee tot deze glazig is.

  • Roer 1 1/2 eetlepel met wat water aangemaakte bloem door de jus, giet er 3 dl gezeefde en ingekookte marinade bij en laat alles nog ruim 1 uur stoven, tot het vlees goed gaar is.

  • Blus zo nodig nu en dan met een scheutje marinade.

  • Maak de jus met 2 blokjes van een reep bittere chocolade af.

  • Haal de pan van het vuur en voeg 1/2 dl room toe (laat de saus nu niet meer koken).
    Bron/inzender:

  • Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    KokenKoken