Meng alle ingrediënten voor de marinade in een ruime kom, leg de
konijnenbouten in de marinade en laat ze, onder af en toe omdraaien, in de
koelkast ± 1 dag marineren.
Laat de konijnenbouten uitlekken en dep ze met keukenpapier droog.
Bestrooi het konijn met zout en peper.
Verhit de boter in een braadpan en bak de konijnenbouten in ± 10
minuten rondom bruin.
Leg het konijn in een ruime pan of schaal.
Bak de sjalot, knoflook en kruidnagel ± 5 minuten in het
achtergebleven bakvet.
Schenk de fond erbij, roer de aanbaksels los en schenk de saus over het
konijn.
Dek de pan met het deksel of met aluminiumfolie af en laat het konijn op
zacht vuur ± 30 minuten sudderen.
Voeg de mosterd, de oregano, een snufje paprikapoeder en de paddestoelen
toe en laat het konijn in nog 10-20 minuten gaar worden.
Roer de crème fraîche erdoor.
Verdeel de konijnenbouten over de borden en schenk de saus erover.
Lekker met vlindertjespasta.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |