Aantal personen: 4
Bereidingstijd:
Ingrediënten
1 scharrel kwartel (label rouge)
3 asperges AA super
3 little darling aardappeltjes
150 g beurre fleur de sel
10 cl gereduceerde gevogelte jus
100 g roomboter
30 cl gevogelte fond
1 tl lavendel
2 foelie
rasp van een halve citroen
300 g ganzenvet
dragon azijn
peterselie
zout en peper
Bereiden
- Verhit het ganzenvet tot 65 graden en breng.
- Op smaak brengen met zeezout, knoflook, laurier en tijm.
- Tourneer de aardappeltjes en voeg ze toe aan ganzenvet van 65 graden.
- De boutjes en de dijbeentjes van de kwartel afsnijden.
- Verwijder en het vrijgekomen vlees over het kuitbeen heen trekken tot het op een bitterballetje lijkt.
- De asperges schillen en in de fleur de sel boter, foelie en citroen rasp leggen en zorgen dat de asperges onderstaan. Langzaam wellen en zorgen dat de boter niet kleurt.
- De opgedraaide kwartelpootjes aanbakken en afblussen met gevogeltefond en lavendel en gaar stoven.
- Bak de kwartel op het karkas goudbruin aan en laat het rusten op een lauwwarme plek.
- Verwarm de gereduceerde gevogelte jus en breng het op smaak met zout, peper, dragonazijn en koude roomboter.
- Gaar de kwartel 4 minuten in een oven van 160 graden.
- Filets van het karkas lossnijden.
Serveren:
- Laat de aardappeltjes en de asperges even uitlekken op keukenpapier.
- Leg de asperges op het bord.
- Aardappeltjes erbij.
- Kwartelfilets op de asperges en de boutjes om en om met de aardappeltjes.
- Als laatste omringen met gevogelte jus en garneren met peterselie.
Koos Hundepool (Restaurant www.bijmij.nl Den Haag)
Bron/inzender: