Gebakken eendenlever met quenelles van peer.

Gebakken eendenlever met quenelles van peer.

Gebakken eendenlever met quenelles van peer.

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

500 g eendenlever
3 stevige peren
1 el truffelvocht
1 cl rode port
1 dl kalfsjus
50 g boter
20 g bloem
p&z

Bereiden



  • Maak met een pommes parisienneboor balletjes (=quenelles) uit de peren.

  • Reduceer ondertussen de kalfsjus met het truffelvocht.

  • Snijd de eendenlever in plakken van 125 g.

  • Bestrooi de lever met p&z en haal ze door de bloem.

  • Smelt de roomboter in de koekenpan en bak de lever rosé.

  • Leg de lever op een warm bord.

  • Bak de bakboter de quenelles van peer en blus ze af met rode port.

  • Voeg de gereduceerde jus toe en drapeer de quenelles naast de lever op de borden en giet de jus hier voorzichtig overheen.
    Bron/inzender:

  • Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    KokenKoken

    Toprecepten

    Basisrecept pannenkoeken
    Mediterrane krieltjes
    Bladerdeeg met pesto en kaas
    Mexicaanse burrito met kip
    Courgettesoep
    Luxe salade met garnalenspiesjes
    Verse pastasaus uit de blender
    Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
    Worteltjes met romige dillesaus