Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Fazant met zuurkool en ganzenlever

Aantal personen: 4

Ingrediënten

300 gr zuurkool
1 dl ganzenvet
5 jeneverbessen
1 laurierblaadje
4 plakken bacon
4 fazantenfilets
1 appel
het sap van 1/2 citroen
1 1/2 dl fazantenfond, getrokken van de karkassen en de poten
1 kruidnagel
4 plakken ganzenlever
zout, peper
olie
boter

Bereiden

Was de zuurkool even onder de stromende kraan, knijp goed uit en laat
minstens 2 1/2 uur zachtjes stoven met het ganzenvet, de jeneverbessen en
de laurier.
Bak de bacon in een scheutje olie krokant en dep met keukenpapier
droog.
Bestrooi de fazantenfilets met peper en zout en bak ze in ± 4
minuten mooi
bruin.
laat het vlees even rusten.
Schil de appel en steek er met een kleine meloenboor kleine balletjes
uit.
Bewaar de appelbolletjes in water met citroensap.
Kook de fond samen met de kruidnagel en een flinke lepel boter tot een
krachtige jus in en breng op smaak met peper en zout.
Warm de fazantenfilets in de op 200°C voorverwarmde oven op.
Verdeel de zuurkool en de fazant over warme borden en leg de bacon en de
ganzenlever hierop.
Schenk de jus rond het gerecht en strooi de appelbolletjes in de saus.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kwartelboutjes met gekarameliseerde nectarine en Gewürztraminer
Gevulde kip met groenten
Gepocheerde fazantenborst en een fazantenmousse met Manzanilla
Gehakt-champignonvulling
Wildstoofpot met kastanjes en cranberry's

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes