Eendenborst met knoflook-walnotensaus

Eendenborst met knoflook-walnotensaus

Eendenborst met knoflook-walnotensaus

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

3 teentjes knoflook
1 zakje walnoten (45 gr, Baukje)
2 dl walnotenolie
zout, peper
2 takjes peterselie
4 eendenborstfilets á ± 150 gr
keukenmachine

Bereiden

Pel de knoflook en pureer ze met de walnoten in de keukenmachine met 1 1/2
eetlepel water.
Laat de machine draaien en voeg met kleine scheutjes de olie toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Knip de peterselie erboven fijn en roer die erdoor.
Verhit een koekenpan.
Snijd de eendenborstfilets aan de velkant ruitvormig in en bak ze met de
velkant naar beneden ± 2 minuten.
Keer ze en bak de andere kant ± 2 minuten.
Snijd de eendenborstfilets in plakken en leg die op 4 borden.
Schep er 1 eetlepel notensaus naast en serveer de rest van de saus er
apart bij.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus