Aantal personen: 4
Bereidingstijd:
Ingrediënten
5 wilde eenden
150 g boter
3 sinaasappels
p&z
Voor de saus:
2 dl rode port
2 dl sinaasappelsap
5 dl eendenfond
2 el zeste van sinaasappel
Bereiden
Saus
Reduceer port en sinaasappelsap tot de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid.
Giet de eendenfonds bij het mengsel en laat nog iets inkoken. Als de saus te dun is kan hij iets afgebonden worden met aardappelmeel.
Passeer de saus.
Voeg de geblancheerde zeste aan de saus toe.
Breng de saus op smaak en monteer hem à la minute op met boter.
Eend
Pareer en assaissoneer de eend.
Braad de eend rondom bruin in de boter.
Braad de eend verder rosé in de oven bij 200º C ca 15 minuten.
Arroseer de eend regelmatig met de braadboter.
Laat de eend minimaal 10 minuten rusten.
Presentatie
Leg de eend op een warme schaal giet er iets van de saus omheen geef de rest apart.
Garneer de schaal af met een toefje waterkers en partjes uitgesneden sinaasappel.
Bron/inzender: