Eend met sinaasappelsaus (Canard a l‘orange)

Eend met sinaasappelsaus (Canard a l‘orange)

Eend met sinaasappelsaus (Canard a l‘orange)

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

5 wilde eenden
150 g boter
3 sinaasappels
p&z
Voor de saus:
2 dl rode port
2 dl sinaasappelsap
5 dl eendenfond
2 el zeste van sinaasappel

Bereiden

Saus

  • Reduceer port en sinaasappelsap tot de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid.
  • Giet de eendenfonds bij het mengsel en laat nog iets inkoken. Als de saus te dun is kan hij iets afgebonden worden met aardappelmeel.
  • Passeer de saus.
  • Voeg de geblancheerde zeste aan de saus toe.
  • Breng de saus op smaak en monteer hem à la minute op met boter.
    Eend
  • Pareer en assaissoneer de eend.
  • Braad de eend rondom bruin in de boter.
  • Braad de eend verder rosé in de oven bij 200º C ca 15 minuten.
  • Arroseer de eend regelmatig met de braadboter.
  • Laat de eend minimaal 10 minuten rusten.
    Presentatie
  • Leg de eend op een warme schaal giet er iets van de saus omheen geef de rest apart.
  • Garneer de schaal af met een toefje waterkers en partjes uitgesneden sinaasappel.
    Bron/inzender:

  • Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    KokenKoken

    Toprecepten

    Basisrecept pannenkoeken
    Mediterrane krieltjes
    Bladerdeeg met pesto en kaas
    Mexicaanse burrito met kip
    Courgettesoep
    Luxe salade met garnalenspiesjes
    Verse pastasaus uit de blender
    Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
    Worteltjes met romige dillesaus