Maak de groenten en het witlof schoon en snijd de witlof in de lengte in
repen.
Kook de groenten beetgaar en de aardappelen in de schil halfgaar.
Snijd de aardappelen in blokjes.
Wrijf de blanke borstjes in met peper en zout en bak ze in een beetje
boter zo bruin dat ze nog wat rosé van binnen zijn.
Haal ze uit de pan en houd ze warm.
Voeg langzaam het flesje bier toe, roer de aanbaksels los, voeg daarna de
room en de takjes tijm toe en laat zachtjes inkoken tot de gewenste dikte
is bereikt.
Breng op smaak met peper en zout.
Zet de aardappelblokjes snel even in boter goudbruin aan.
Roerbak in een wok ook de witlofreepjes in boter goudbruin. Ze moeten knapperig blijven.
Snijd de bruine borstjes schuin in plakjes.
Schep op voorverwarmde borden middenin wat saus, leg de borstjes daarin,
schep er nog een beetje saus over en schik de groenten met de aardappelblokjes eromheen.
Drink er hetzelfde bier bij dat in de saus is verwerkt.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |