Aantal personen: 4
Broodsaus is een traditionele saus bij gebraden kalkoen, fazant of
kip.
Als u een sterkere uiensmaak wilt, moet u de ui tot vlak voor het
serveren
in de saus laten.
1 geschilde en in vieren gesneden ui
4 dl melk
4 zwarte peperkorrels
1 laurierblaadje
2 kruidnagels
100 gr vers witbroodkruim
25 gr boter
een snufje zout
Doe de ui, de melk en de kruiden in een pannetje en breng dit aan de
kook.
Neem de pan van het vuur, doe er een deksel op en laat het geheel zo 20
minuten staan, zodat de smaak van de kruiden er goed intrekt.
Zeef de saus en schenk haar in een schone pan terug.
Doe er het broodkruim, de boter en zout naar smaak bij en laat de saus,
voortdurend roerend, zachtjes weer warm worden.
Breng de saus naar wens nog verder op smaak met wat peper en zout.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |