Basisrecept voor gevulde kalkoen

Basisrecept voor gevulde kalkoen

Basisrecept voor gevulde kalkoen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

vulling naar keuze (zie recepten)

1 verse kalkoen á 1800 gr
zout, peper
100 gr boter
100 gr ontbijtspek
haakkatoen

Bereiden


Maak de vulling.
Verwijder de zakjes uit de buikholte van de kalkoen en bestrooi de kalkoen
van binnen en van buiten met zout en peper.
Schep de vulling in de buikholte en bind de kalkoen met haakkatoen op.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Smelt de boter in een steelpan, schenk een beetje boter in een braadslede,
leg de kalkoen erin en bedek hem met ontbijtspek.
Schenk de rest van de boter erover en braad de kalkoen ± 75 minuten
in het midden van de oven.
Bedruip de vogel regelmatig met braadvet.
Verwijder het ontbijtspek en braad de kalkoen in nog ± 15 minuten
goudbruin en gaar (hij is gaar als u een poot gemakkelijk heen en weer
kunt bewegen).
Neem de kalkoen uit de oven, leg hem op een schaal en snijd hem aan tafel
aan.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus