Snijd de kipfilets in smalle reepjes en doe die in een kom. Roer 1/2 theel zout met wat peper en de paprikapoeder door elkaar en meng dit goed door de reepjes kip. Verhit de olie in een koekenpan met anti- aanbaklaag en roerbak de reepjes kip in ca. 5 min. gaar en goudbruin. Neem de kipreepjes uit de pan en laat ze afkoelen. Maak de courgettes schoon. Snijd ze in plakjes van ca. 1 cm en snijd die weer in reepjes van ca. 1 cm breed. Kook ze ca. 2 min. in ruim kokend water met zout. Giet ze af en laat ze goed uitlekken in een zeef. Rooster de geschaafde amandelen goudbruin in een droge koekenpan en laat ze op een bord afkoelen. Maak de tomaatjes schoon en snijd ze in vieren. Roer in een kommetje de yoghurt, halvanaise en pesto door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Schep de kip, courgette en tomaatjes door elkaar en verdeel de salade over de borden. Lepel het sausje erover en bestrooi het geheel met de amandelen. Garneer eventueel met een toefje basilicum.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |