Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Carpaccio van serrano ham en tomaat

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

125 gr ongepelde pistachenootjes
4 takjes oregano
1 citroen
4 eetlepels olijfolie ( extra vierge met basilicum)
zout
vers gemalen zwarte peper
12 cherry tomaatjes
200 gr serrano ham

Bereiden

Voorbereiden:
Pistache nootjes pellen, grof hakken en in droge koekenpan lichtbruin roosteren.
Op bordje af laten koelen.
Oreganoblaadjes van takjes rissen en heel fijn hakken.
Citroen goed schoon boenen en 2 theelepels schil eraf raspen.
Citroen uitpersen.
In kom 1 1/2 eetlepel citroensap met oregano,citroenrasp, olijfolie, zout en peper tot dressing kloppen.

Bereiden:
Tomaten wassen en in heel dunne plakjes snijden.
Op 4 borden plakjes serrano ham verdelen en tomaat erop leggen.
Dressing erover sprenkelen en pistachenootjes erover verdelen.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Ellen (12-12-2008 15:41):
Ook lekker met mozzarella. Gewoon plukjes van het grote stuk afscheuren en verspreiden over het geheel.

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Pasta met gegrilde courgette aubergine en paprika
Kalkoensalade met mango
Vitello Tonnato -kalfscarpaccio met tonijnsaus-
Gevulde kers-tomaatjes
Caesarsalade van eendenborstfilet

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes