Snijd van de aubergine 4 dunne lange plakken. Bestrijk deze met olijfolie en bak ze aan weerzijde in een grillpan bruin. Laat ze afkoelen.
Laat de tonijn uitlekken.
Meng de crème fraîche met de mayonaise en de kappertjes. Maak op smaak met zout en peper.
Leg op ieder plak aubergine een hoopje tonijn en rol losjes op.
Laat de mozzarella uitlekken en snijd hem met een scherp mes in dunne plakken.
Snijd de tomaat in dunne plakken.
Snijd de olijven in ringetjes.
Schik de tonijn-aubergine rol, de tomaten, de mozzarella en olijven op een bord en schenk er ruloca-olie overheen.
Serveertip: Lekker met verse warme broodjes.
Zet de overgebleven rucola-olie op tafel zodat iedereen kan bijpakken om lekker het brood in te dippen.
Tip:
Mozzarella van buffelmelk is duurder dan de koemelkvariant, maar heeft wel een veel betere smaak.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |