Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Cantarellentaartje

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 plak diepvriesbladerdeeg
1 sjalot
200 gr. cantarellen
1 el boter
1 tl tijm
1 ei
1 el cognac
1,25 dl. Slagroom
zout/peper naar smaak

Bereiden

1.Laat het bladerdeeg ontdooien.

2.Pel en snipper het sjalotje.

3.Veeg de cantharellen schoon.

4.Snijd grote exemplaren eventueel in vieren.

5.Smelt de boter in een pan en fruit het sjalotje glazig.

6.Bak de cantharellen al omscheppend mee tot het vocht verdampt is.

7.Strooi de tijm erover en zout en peper naar smaak.

8.Klop het ei los met de cognac, slagroom, zout en peper.

9.Bekleed 4 taartvormpjes (doorsnede ca. 10 centimeter) met het bladerdeeg. Snijd het overtollige deeg langs de rand weg.

10.Schep de cantharellen door het eimengsel en schep dit in de taartvormpjes.

11.Bak de cantharellentaartjes in een op 200 graden voorverwarmde oven in 15 minuten goudbruin en gaar.

12.Lekker met een gemengde salade of lollo rosso.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gerookte zalm met dillesaus
Rijstsalade met koriander
Artisjoksalade met zeefruit
Groene asperges met mozarella ansjovis citroenolie
Gevulde champignons (4 pers)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes