Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Aspergesalade

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 kg asperges
peper en zout
1 theel suiker
1 eetl boter
dressing:
1 theel honing
1 eetl mosterd
1 eidooier
2 eetl witte wijnazijn
1 eetl citroensap
4 eetl zonnebloemolie
2 eetl crème fraîche
2 eetl versgehakte bieslook of dille
gemengde sla
1 citroen

Bereiden

Schil de asperges en kook ze volgens de basisbereiding gaar.
Giet ze af (bewaar het kookvocht) en snijd ze in stukken van 3-4 cm.
Roer de honing door de mosterd. Meng de eidooier, een snufje zout, de witte wijnazijn en citroensap erdoor.
Meng de olie er druppelsgewijs door. Klop goed zodat alle olie gelijkmatig opgenomen wordt.
Meng maximaal 2 eetl aspergekookvocht erdoor. Spatel daarna de crème fraîche door de dressing.
Schep de dressing luchtig door de aspergestukjes.
Voeg 1 eetl versgehakte bieslook toe.
Was de sla, verdeel deze over de borden. Schep de aspergesalade op de sla. Bestrooi het gerecht met de rest van de bieslook en garneer met citroen.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Sappige salade
Bietensalade met rosbiefroosjes
Sperziebonensalade met tonijn
Saladecups met pittige zalmsalade (ca.16 hapjes)
Couscoussalade met tonijn.

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes