Schil de asperges en kook ze volgens de basisbereiding gaar.
Giet ze af (bewaar het kookvocht) en snijd ze in stukken van 3-4 cm.
Roer de honing door de mosterd. Meng de eidooier, een snufje zout, de witte wijnazijn en citroensap erdoor.
Meng de olie er druppelsgewijs door. Klop goed zodat alle olie gelijkmatig opgenomen wordt.
Meng maximaal 2 eetl aspergekookvocht erdoor. Spatel daarna de crème fraîche door de dressing.
Schep de dressing luchtig door de aspergestukjes.
Voeg 1 eetl versgehakte bieslook toe.
Was de sla, verdeel deze over de borden. Schep de aspergesalade op de sla. Bestrooi het gerecht met de rest van de bieslook en garneer met citroen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |