Aantal personen: 4
400 gr verse zalmfilet
2 kleine preien in dunne ringen
1 eetlepel boter
4 vellen gedroogd zeewier (nori)
1 eetlepel olie
3 eetlepels mayonaise
3 eetlepels crème fraîche
1-2 eetlepels geraspte mierikswortel (potje)
zout, peper
2 takjes peterselie
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de zalm in 8 gelijke stukken en bestrooi ze met zout en
peper.
Verhit de boter in een pan, bak de prei ± 5 minuten en
laat dit afkoelen.
Verdeel de prei over de 4 stukken vis en leg de andere 4
visfilets daarop.
Rol deze 'sandwiches` in de zeewiervellen.
Bestrijk de sushi's met olie en bak ze ± 10 minuten in
het midden van de oven.
Snijd voor het serveren de sushi in dikke plakken en serveer
ze met mierikswortelsaus.
Garneer met peterselie.
Mierikswortelsaus:
Meng de mayonaise, crème fraîche en mierikswortel
en breng de saus op smaak met peper en zout.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |