Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Vispotje I

Aantal personen: 4

Ingrediënten

5-6 dl visbouillon (van tablet)
500-600 gr visfilet (gemengde vissoorten als snoekbaars,
forel, zalmforel en zalm) in stukken
100 gr mager ontbijtspek in reepjes
30 gr boter
3 preien in ringen van 2 cm
2 eetlepels grove mosterd
3 dl slagroom
1 takje tijm
600 gr voorgekookte krielaardappelen
zout, versgemalen peper
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels fijngesneden peterselie

Bereiden

Breng de bouillon aan de kook, voeg de vis toe en laat die n 5
minuten tegen de kook aan gaar worden.
Schep de vis uit de pan en houd ham afgedekt warm.
Bak het ontbijtspek in de boter in 5-10 minuten krokant.
Voeg de prei toe en bak die op zacht vuur 5-8 minuten mee.
Voeg 1 eetlepel mosterd, 3 dl visbouillon, de slagroom, de
tijm en de aardappelen toe, breng het mengsel aan de kook en
laat het gerecht op zacht vuur 10 minuten koken.
Roer er 1 eetlepel mosterd door en breng het gerecht met zout,
peper en citroensap op smaak.
Schep de vis er voorzichtig door en warm die nog 2 minuten
mee.
Bestrooi het gerecht voor het serveren met de peterselie.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Noorse witte heilbot op z’n Latijns
Gegratineerde mosselen
Bacalhau alla Portuguesa II
haring gemarineerd in tomatensaus
Verse zalm met stro-aardappeltjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes