Aantal personen: 2
2 sjalotjes
4 takjes peterselie
150 gr voorgekookte aardappelen (Célavita)
1 blikje tonijn naturel
2 eetlepels mayonaise
1/2 eetlepel (groene) mosterd
zout, peper
6 eetlepels paneermeel
2 eetlepels boter
1/2 citroen
Pel en snipper de sjalotjes.
Knip de peterselie fijn.
Rasp de aardappelen grof.
Giet de tonijn af en verdeel hem in stukjes.
Verwarm de grill voor.
Meng de sjalot, aardappel, tonijn, mayonaise, mosterd,
peterselie, zout en peper door elkaar.
Vorm van het mengsel 4 schijven en wentel die door het
paneermeel.
Smelt de boter en sprenkel de helft over de tonijnburgers.
Grilleer de burgers ± 4 minuten onder de hete
grill.
Draai ze voorzichtig om en besprenkel ze met de rest van de
boter.
Grilleer ook de andere kant ± 4 minuten.
Geef er partjes citroen bij.
Lekker met stokbrood en prei met kruidenboter.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |