Aantal personen: 4
500 gr geschilde aardappelen
200 gr gerookte sprotfilet
2 eetlepels boter
4 eetlepels crème fraîche
1 gewassen stengel schorseneren
4 geplukte takjes krulpeterselie
olie om te frituren
Schaaf de aardappelen op een grove rasp.
Bak in de boter 4 aardappelkoekjes van 15 cm doorsnee en breng
op smaak met peper en zout.
Snijd de schorseneer in schuine dunne plakjes en frituur die
direct in de olie op 175°C.
Laat ze op keukenpapier uitlekken en breng ze op smaak met
zout.
Frituur de krulpeterselie, laat ook die op keukenpapier
uitlekken en bestrooi met zout.
Leg de aardappelkoekjes op een verwarmd bord, bedek ze met de
crème fraîche en leg de sprotfilet hierop.
Garneer met de gefrituurde schorseneerplakjes en peterselie.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |