Noorse witte heilbot op z’n Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
4 filets van 180 g Noorse witte heilbot
zoutwater oplossing (1/2 liter water en 50 g zout)
Peper uit de molen
Olijfolie
Knoflook, fijngesneden
Verse groene kruiden zoals salie of basilicum
Bereiden
- Leg de filets 20 minuten in de zoutwater oplossing.
- Dep ze droog met keukenpapier.
- Wrijf de vis in met een mengsel van peper, olie, knoflook en kruiden.
- Grill de vis 3 – 5 minuten aan elke kant op een matig vuur.
- Bestrijk de vis tijdens het grillen nog een keer met olie en groene kruiden.
Tip: Eet bij de vis een salade van rucola en tomaten en nieuwe aardappeltjes met een beetje pesto.
Exportorganisatie voor Noorse vis
holland@seafood.no
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Roergebakken zalm
Heilbot met schorsenerengratin
Gestoofde vis met appel en kerrie
Sprotjes met aardappel en gefrituurde schorseneren
Gegratineerde kabeljauw