Mosselen

Mosselen

Mosselen

Aantal personen:

Bereidingstijd:

Ingrediënten

Ingrediënten staan bij de recepten

Bereiden

1 Gefrituurd
250 gr gare mosselen door beslag (100 gr bloem, 2 dl witbier, zout en 2 eetlepels peterselie) halen en frituren. Op julienne van prei, wortel en venkel serveren.

2 Gegratineerd
Schelpen met gare mosselen en saus (gefruite ui, knoflook, 100 gr sjalotroomkaas, 1ei, 1 eetlepel peterselie) onder de grill zetten.

3 Gekookt
Verse mosselen met 2 struikjes gesneden witlof, 150 gr wortel, bladselderij, peterselie en flesje witbier 10- 15 minuten koken.

4 Gestoofd
Uitje, knoflookteen, champignons, 500 gr gare mosselen, 1 dl droge witte wijn, 1 eetlepel mosterd, bekertje crème fraîche en peterselie laten stoven. Met pasta serveren.

5 In een cocktail
150 gr gare mosselen, 150 gr gare aardappel, 2 eetlepels kappertjes, saus van citroen- mayonaise, tomatenpuree, zure room en bieslook.

6 In een salade
200 gr gare mosselen, 4 vleestomaten in blokjes, flink wat peterselie, dressing van olijfolie, limoensap, knoflook, zout en peper. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes