Aantal personen: 4
600 gr kabeljauwfilet, zwaardvis of verse tonijn, in stukken
Voor de marinade:
1 eetlepel chilisaus
2 eetlepels ketchup
3 eetlepels tacosaus
1 theelepel chilipoeder
Voor de saus:
2 eetlepels olijfolie
1 zeer fijn gesnipperde ui
1 theelepel komijn
2 uitgeperste teentjes knoflook
1 in stukken gesneden rode paprika, zaad en zaadlijsten
verwijderd
1 blik stukjes gepelde tomaat (400 gr)
1 blik kidneybonen
Voor de garnering:
1 eetlepel fijngehakte koriander
zwarte olijven
Meng de chilisaus in een grote kom met de ketchup, de tacosaus
en het chilipoeder en roer de stukken visfilet erdoor.
Dek de kom af en laat de vis in de koelkast 1 uur
marineren.
Neem de stukken vis uit de marinade en bewaar de marinade.
Vet 4 pennen licht met olie in, rijg de stukken vis eraan en
rooster de kebab, al draaiend, 10 minuten boven de
gloeiendhete kool van de barbecue.
Bestrijk ze steeds met wat olie.
Verhit voor de saus de olie in een koekenpan.
Doe er de ui, de komijn, de knoflook en de stukjes paprika bij
en bak die, onder voortdurend roeren, 10 minuten of tot de
groenten zacht zijn.
Voeg de stukjes tomaat toe en laat nog 15 minuten
pruttelen.
Voeg dan de kidneybonen en de overgebleven marinade toe.
Schenk de bonensaus op een dienschaal en leg er de viskebab
op.
Garneer met zwarte olijven en versgehakte koriander.
Serveer direct en garneer met de takjes peterselie.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |