Aantal personen: 4
olijfolie
500 gr kabeljauwfilet
citroensap
1 flesje witte kookwijn
zeezout
verse of diepvries dille
2-3 middelgrote rijpe trostomaten
1/2 courgette
2-3 kleine uitjes
1-2 citroenen
peper
een ingevette rechthoekige lage ovenschaal
Vet de ovenschaal dun met olie in.
Dep de filets droog, besprenkel elke filet aan beide kanten
met citroensap en 1-2 eetlepels kookwijn, bestrooi ze elk met
wat (versgemalen) zeezout en 1-2 eetlepels dillegroen, leg ze
in de ovenschaal en zet ze 30 minuten koel weg om te
marineren.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de tomaten, de courgette, de uitjes en de citroenen in
dunne plakjes en schik die afwisselend en dakpansgewijs over
de vis.
Strooi er nog wat dillegroen over, sprenkel er 1 dl witte
kookwijn over en maal er wat zeezout en peper over.
Bak de vis in 40 minuten in het midden van de oven gaar.
Lekker met dikke frieten.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |