Aantal personen: 4
Bereidingstijd:
Ingrediënten
400 g visfilets
1 aardappel
2 uien
1,5 cm gemberwortel
2 madame Jeanette pepers
1 sneetje wit brood
1 ei
500 g groenekool
1 el olie
2 el kerriepoeder
1 stokje kaneel
1,5 dl kokosmelk
zout
Bereiden
- Vis net gaar pocheren.
- Aardappel beetgaar koken.
- Uien ‘en brunoise‘ snijden.
- Gemberwortel raspen.
- Zaad en zaadlijsten van de pepers verwijderen. Vruchtvlees zeer klein snijden.
- Korst van het brood verwijderen en het brood klein snijden.
- Vis met de aardappel fijnmaken.
- de helft van het ui, de pepers en de gemberwortel toevoegen en met het ei en brood mengen.
- Op smaak brengen.
- Quenelles ter grootte van een walnoot draaien.
- Garen in oven of koekepan.
- Nerven van de groene kool verwijderen en ‘en julienne‘ snijden.
- Kerriepoeder, ui en peper aanfruiten in de olie.
- Kaneelstokje met de kool erdoor scheppen en mee laten smoren.
- De kokosmelk erop schenken en even doorgaren.
- De visballetjes erdoor scheppen nog even doorwarmen.
- Het stukje kaneel verwijderen.
- Serveren met gekookte rijst.
Bron/inzender: