Aantal personen: 4
4 tonijnfilets van elk 100-125 gram
2 eetl basilicumolie
versgemalen peper
gemalen zeezout
voor de dressing:
2 eetl citroensap
1 teentje knoflook, geperst
4 eetl olijfolie
1 eetl kappertjes
½ theel zout
voor de tuinkruidensalade:
75 gr veldsla
enkele blaadjes basilicum
enkele takjes verse kervel
enkele sprieten bieslook
1 bakje tuinkers
Bestrijk de tonijnfilets met de olie en bestrooi ze met peper en zout.
Meng de veldsla met de groene kruiden en verdeel deze over 4 borden. Verdeel daar omheen de tuinkers.
Meng citroensap, knoflook en olijfolie en roer de kappertjes en het zout erdoor.
Rooster de tonijn ca 2 minuten per kant in een grillpan of koekenpan. Verdeel de vis over de kruidensalade en schep de kappertjes- citroendressing erop.
Bereidingstijd: 25 minuten.
Tip: In plaats van tonijnfilet is zalm of zeeduivel ook heel lekker.
Vervang basilicumolie door olijfolie gemengd met groene pesto.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |