Gegrilde tarbotfilet met Sint- Jacobsmosselen

Gegrilde tarbotfilet met Sint- Jacobsmosselen

Gegrilde tarbotfilet met Sint- Jacobsmosselen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

280 g tarbotfilet
4 Sint-Jacobsmossellen
20 g kaviaar
1 dl room
2 eieren
125 g boter
2 dl champagne

Bereiden


  • De tarbotfilets wassen, droog deppen met keukenpapier en in 4 stukken snijden.

  • Het (oranje) koraal van de jacobsmossel verwijderen, de mossel wassen en droog deppen.

  • Voor de saus de champagne en room tot de helft in laten koken.

  • De eieren au bain marie schuimig kloppen.

  • De boter laten smelten en geleidelijk al kloppend bij de eiermassa schenken.

  • Blijven kloppen tot er een mooie gladde saus ontstaat.

  • 7.Deze saus al roerend bij de ingekookte room schenken.

  • De champagnesaus opkloppen.

  • Let erop dat de saus niet gaat koken!
    De saus eventueel met wat lauwe champagne verdunnen.

  • De tarbot en Jacobsmossel korte tijd aan beide kanten onder de ovengrill grilleren.

  • De tarbot op voorverwarmde borden leggen.

  • De Jacobsmosselen in 3 plakjes snijden en deze op de tarbot leggen.

  • De saus rond de vis scheppen en met kaviaar garneren.
    Bron/inzender:

  • Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes