Gegratineerde zalm met tomaten vinaigrette

Gegratineerde zalm met tomaten vinaigrette

Gegratineerde zalm met tomaten vinaigrette

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

8 bosuitjes
gemberwortel
3 tomaten
2 el Sherryazijn
2 tl sojasaus
3 el olie
1 el verse korianderblaadjes
400 g zalmfilet
2 tl sesamolie
1 el sesamzaad

Bereiden


  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in luciferdunne reepjes van ca. 4 cm lang.

  • Schil het schijfje gember en hak dit fijn.

  • Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.

  • Roer de azijn, 1 theelepel sojasaus en 3 eetlepels olie door de tomaatstukjes en breng de vinaigrette op smaak met zout en peper.

  • Roer de koriander erdoor.

  • Verwarm de grill voor.

  • Leg de zalmfilets in een lage schaal.

  • Bestrijk ze met 1 theelepel sojasaus en de sesamolie.

  • Strooi het sesamzaad erover.

  • Schuif de schaal ca. 10 cm onder de hete grill en rooster de zalm in ca. 4 minuten gaar.

  • Verhit intussen 1 eetlepel olie in een koekepan en bak de gember en bosuireepjes in ca. 2 minuten al omscheppend beetgaar.

    12.Breng op smaak met peper en zout.

    13.Schep de bosuireepjes op 4 bordjes.

    14.Leg de zalmfilets erop en schep de vinaigrette ernaast.
    Bron/inzender:

  • Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes