Aantal personen: 4
Bereidingstijd:
Ingrediënten
400 g Nicola aardappelen
100 g crabvlees
1 winterwortel
1 courgette
1 knolselderij
5 dl droge witte wijn
1 dl Noilly Prat
1 sjalotje
1 laurierblaadje
3 dl room
150 g boter
750 g zeewolf
100 g boter
bloem, melk
p&z
Bereiden
- Maak puree van de aardappels en voeg het krabvlees toe.
- Haal met een parisienneboortje bolletjes uit de groente en blancheer ze beetgaar in bouillon.
Saus:
- Laat de witte wijn met de Noilly Prat, het fijn gesneden sjalotje en het laurierblad reduceren tot 1 deciliter.
- Voeg de room toe en laat nog wat inkoken.
- Monteer met de boter en op smaak brengen.
- Voeg de groente aan de saus toe.
- Kijk de zeewolf na op graatjes en snijd de vis in 10 stukjes.
- Zout en peper, wentel door de bloem en bak in wat boter om-en-om; eerst flink op de kant waar het vel heeft gezeten en dan kort aan de andere kant.
- Dresseer hete puree op van midden op het bord met behulp van een ronde uitsteker; leg hierop de vis en schenk de saus eromheen.
Bron/inzender: