Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Catalaanse visstoofpot

Aantal personen: 2

Ingrediënten

300 gr kabeljauwfilet in stukken
zout, versgemalen peper
1 eetlepel citroensap
2 ontvelde vleestomaten
2 eetlepels olijfolie
1 gesnipperde ui
2 teentjes knoflook in plakjes
2 takjes tijm
1 eetlepel fijngesneden peterselie en selderij
1 dl visbouillon (van tablet)
1 grofgesnipperde venkelknol

Bereiden

Dep de vis met keukenpapier droog en wrijf ze met zout, peper
en citroensap in.
Ontpit de vleestomaten en snijd ze in stukjes.
Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de vis 2 minuten;
keer ze halverwege.
Schep de vis uit de pan.
Fruit de ui en de knoflook 5 minuten in het achtergebleven
vet.
Voeg de stukjes tomaat toe en bak ze mee.
Roer er de tijmtakjes, peterselie, selderij en flink peper bij
en laat nog paar minuten pruttelen.
Roer de bouillon en de venkel door de saus en laat nog 7
minuten koken.
Leg de vis op de tomatensaus en laat de vis met het deksel op
de pan op laag vuur in 7 minuten gaar worden.
Serveer er aardappelpuree bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kabeljauw met broccoli, prei, kerrie en druiven
Scholfilet in rode uien-wijnsaus
Palingsalade
Thaise roerbakschotel
Mexicaanse viskebab

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes